PUBLICACIONS CULTURALS

 
[Properament disponibles a la Botiga Virtual]
Consultes i comandes: publicacions@apatgn.org
 
  

EL MODERNISME A TARRAGONA (2a edició). L'arquitecte tècnic i propulsor del Consell municipal del modernisme, i un dels principals divulgadors de l'arquitectura a casa nostra, Josep Maria Buqueras, ha estudiat  a fons aquest moviment en diversos treballs que culminen ara en aquest llibre. 

A una ciutat mediterrània com Tarragona, el Modernisme va influir en tot un seguit de nous edificis públics i privats que encara es conserven. L'objecte principal d'aquest treball és l'anàlisi arquitectònic dels edificis i el coneixement de l'Inventari del Patrimoni Modernista de Tarragona.

Aquest nou llibre és una eina molt útil i valuosa per a estudiosos, professionals, amants de l'art, institucions, gent de la ciutat i visitants. 

PVP (Tapa dura): 43,27 € (+4% iva) ·  PV. Col. (Tapa dura): 38,46 € (+4% iva)

PVP (Tapa blanda): 27,88 € (+4% iva) ·  PV. Col. (Tapa blanda): 24,04 € (+4% iva)

  
  

PATRONS I PILOTS DE LA MARINA MERCANT DE TARRAGONA (PRIMER TERÇ DEL SEGLE XIX). El llibre, escrit per Josep Maria Sanet i Jové, és el producte d'un treball d'anys i de la publicació d'unes dades inèdites, que ens ajudaran a conèixer encara més la història i la societat d'un temps i un país. El primer terç del segle XIX, fins la mort del Rei Ferran VII, l'any 1833, va ser un període tràgic i convuls. És un període en què va haver activitat marítima, però difícil d'investigar per les pèrdues documentals a conseqüència de la Guerra del Francès i la Guerra Civil espanyola. Malgrat aquests entrebancs, l'autor fa un treball de recerca en diversos arxius (de la seva ciutat i de l'Estat) i reconstrueix el que va ser a Tarragona: la Matrícula de mar de Tarragona, l'Escola de Dibuix i Nàutica, el Gremi de Marejants, la Carrera d'Amèrica, els tipus de vaixells, el Port, la pirateria, les nissagues marineres...

PVP: 12 € (iva inclós)  PV. Col. : 11 € (iva inclós)
  
  

RESTES, RASTRES, RUNES I RECORDS. El llibre, escrit per Benjamí Català, no us deixarà indiferents. Cada full és una concreció precisa de “les restes, els rastres, les runes i els records” focalitzats, principalment, en aquesta part del país, que és el Penedès, que l’autor ha anat recollint en la seva acurada memòria. En el moment de fer la primera llegida he recordat aquell ancià indi nord-americà que deia “vosaltres els blancs, sempre esteu fent preguntes. No en teniu prou amb escoltar i observar. Sovint és possible aprendre tot el que realment importa només observant i escoltant".

PVP: 29 € (iva inclós)    PV. Col. : 23 € (iva inclós)
 
 

BELLESA RURAL AL BAIX PENEDÈS. Aquest llibre, escrit per Benjamí Català, fa referència a tot un món o cultura rural que està en regressió i que, malauradament, està poc protegit i valorat. Marges, pous, pallisses, barraques... i tantes altres construccions i treballs que moblaven i harmonitzaven el vell camp del Penedès.

PVP: 29 € (+4% iva)    PV. Col. : 11,50 € (+4% iva)
  
  
 HISTÒRIA DE REUS A TRAVÉS DEL BALL. Aleix Cort aborda en aquest magnífic llibre la història de la ciutat de Reus a través del ball. Com el mateix diu, “a mig camí entre l’escepticisme i l’empatia”
La comunicació a través de la paraula ens dóna el llenguatge oral, i la comunicació a través del cos i del ritme ens porta al ball. Parafrasejant l’evangeli de Sant Joan: “ En el principi era la Dansa, i la Dansa era en el Ritme, i el Ritme era la Dansa”.
L’evolució de la dansa ha anat íntimament lligada a l’evolució de cada civilització. Cada edat, cada època, ha tingut el seu ball, la seva dansa. La seva funció no ha canviat essencialment amb el pas del temps. El que sí que ho ha fet han estat les seves formes i la seva difusió a partir d’uns avenços tecnològics que han promogut l’encreuament de cultures iniciat amb les migracions humanes.

PVP: 30 €   PV. Col. : 25 €

 
  

DESDE EL BALCÓN. El llibre "Desde el Balcón" de Rosa Besora Agrelo escrit en castellà i editat en format HangingBook consta de 90 pàgines (40 d'elles fotografies a color). En ell es descriu el procés constructiu-restaurador pel qual la Plaça de Braus de Tarragona es va cobrir amb una cúpula retràctil d'acer. L'autora fa tot un seguiment fotogràfic de la complexa obra des del privilegiat punt de vista del balcó del seu domicili, la cinquena planta d'un bloc de pisos del C/ Mallorca on es troba la mateixa plaça de braus. La narració fa una passejada històrica pels més de cent cinquanta anys del singular edifici alhora que ret un homenatge a l'enginy i valentia d'aquelles persones que l'han fet possible.

PVP: 20 € ·  PV. Col. : 15 €

 
 

TARRAGONA TAMBÉ ÉS MODERNISTA. Josep Mª Buqueras i Bach, habitual colaborador de la revista TAG amb els seu articles sobre l’arquitecura modernista del Camp de Tarragona, presenta aquest documental en DVD.
El documental té com a objectiu donar a conèixer tot el patrimoni monumental del Modernisme de la ciutat de Tarragona. El pes històric de la Tarragona romana i medieval és tan fort que sovint ens oblidem que també existeix una Tarragona modernista. Aquest és un documental que ens permet realitzar una passejada per la ciutat i aturar-nos en els edifics més emblemàtics que tenim. Tots els que estan són modernistes, però no estan tots els que són.

PVP: 7 € ·  PV. Col. Especial: 5 €

 Segueix! Més continguts

 

 

 

LA CONSTRUCCIÓ CLÀSSICA / Antoni Bladé Recha
COAATT de Tarragona, 2010
157 p. : li. Col. ; 30 cm. ISBN: 978-84-92465-65-1

SUMARI: La construcció grega: Introducció. El període primitiu. El període clàssic i hel·lènic. Els temples. L’orde dòric. L’ordre jònic. L’ordre corinti. Altres edificis. La construcció dels edificis. La construcció romana:  Introducció. La indústria constructiva. Les innovacions tecnològiques. Els ordres arquitectònics. Els monuments. La construcció dels edificis. Lèxic. Bibliografia.

PVP: 30 € · PV. Col.: 24 €

  
  

LA CONSTRUCCIÓ DEL GÒTIC / Antoni Bladé Recha
COAATT de Tarragona, 2010
151 p. : il. Col. ; 30 cm. ISBN: 978-84-92465-66-8


SUMARI: La Maçoneria. La filosofia medieval. La construcció simbòlica. L’Ordre de Cluny i l’art del Císter. Els inicis. La forma gòtica. La catedral. La tècnica constructiva. El gòtic francès. El gòtic anglès. El gòtic català. Altres exemples. Lèxic del gòtic. Bibliografia


PVP: 30 € · PV. Col.: 24 €

 
 OFERTA CONJUNTA PER A COL·LEGIATS I ESTUDIANTS
Els dos volums, per 40 €
 
  

Sant Jordi 2010

Els patrons setcentistes de la marina mercant de Tarragona / Josep M. Sanet i Jové . - Tarragona : Silva Editorial, 2010

Una investigació sobre documents del segle XVIII a l’Arxiu del Port i altres centres. Una història inèdita i original. Un munt de noms propis, molts familiars, els seus descendents viuen a Catalunya. L’autor ha elegit l’estament dels patrons per la seva responsabilitat manant un vaixell. Sovint Tarragona ha viscut d’espatlles al mar, a la seva gent, al seu comerç.


PVP: 12 € · PV Col.: 10 €

 
  

La Laboral de Tarragona : fonaments i construcció / Josep M. Buqueras Bach, Comp.; Marc Gasch, Fotògraf; Ricardo Zafrilla, Autor . - Tarragona : Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Tarragona, COAATT : Tarragona : Silva, 2007 . - 61 p. : il. fot. col., b/n ; 23 cm. ISBN: 978-84-95624-82-6

És un llibre de divulgació que ens ajuda a entendre el que va suposar aquesta magna institució educativa —en La vida del país i també en l’arquitectura internacional de meitat del segle XX. Un complex pel qual han passat milers i milers de persones. Tota una ciutat.
El seu autor —l’aparellador, professor i divulgador de temes arquitectònics, Josep Maria Buqueras — aplega i selecciona una sèrie d’elements gràfics i textuals, de paràmetres tècnics, de lleis, d’arguments ideològics i de records, que composen una obra plural, sintètica, personal i amena.
Després de 50 anys de vida i d’un futur incert pels diferents plans d’usos urbanístics i educatius, La Universitat Laboral centra ara diferents aportacions bibliogràfiques, comunicatives i complementàries com aquesta que promou el Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes de Tarragona. Un lloc de memòria necessita memòries.

SUMARI:
L’OBRA. Antecedents, projecte construcció. Josep Maria Buqueras. Propósit. Antecedents. Emplaçament. Memòria del projecte. Descripció. Epíleg. LES LABORALS. Génesi i futur educatiu. Ricardo Zafrilla. Aproximació histórica. TAULA. Josep Maria Buqueras. Aplec 1957-1993. Bibliografia. RECULL D’IMATGES. Fotos i signatures. Visual. Visites. FLASHBACK ACTUAL. Marc Gasch

PVP: 14,40 € · PV Col.: 11,50 €

  
  
 

Cròniques d'un moment / Àngel Martinez Lanzas - Tarragona : Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Tarragona, COAATT, 2005 . - 147 p. D.L.:T-76/2005 

El llibre recull una selecció d'escrits i dibuixos que durant els anys vuitanta i darrers dels setanta foren publicats en una ostentació de llibertat i consciència democràtica per diferents publicacions locals.

PVP: 22,80 € · PV Col.: 12 € 

 
 

La Fusta / Marià Casas Hierro. - Tarragona : Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Tarragona, COAATT : Tortosa : Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de les Terres de l'Ebre, CAATTEBRE, 2005 . - 87 p. : il. ; 25 cm. . - D.L.T-1705-2005

Contingut: Estimar la fusta. La fusta. L’art i la fusta. La fusta natural. Els oficis de la fusta. El talent del treball. L’aprenentatge. Projectar amb fusta. Calcular. Dissenyar. El tascó. Les mans. Les eines. Les máquines. Les unions. Les coles. La ferramenta. La fusteria de taller. La fusteria d’armar. Les escales. Els forjats. Les cobertes. Les encavallades. Els mobles. Llits, cadires, taules... Els derivats de la fusta. Acabats de la fusta. Conservació d’elements i estructures de fusta. Cloenda

PVP: 10 € · PV Col.: 8 €

 
  

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

2009 © Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Tarragona
Rambla President Francesc Macià, 6 baixos - 43005 (Tarragona)
Telf : 977.21.27.99 | Fax: 977.22.41.52